زیرآسمان نروژ: در هفته های اخیر و در واکنش به احتمال ورود حزب دموکرات مسیحی نروژ Krf به ائتلاف اکثریت در پارلمان نروژ، اظهارات نخست وزیری نروژ – ارنا سولبرگ – در حمایت از پیشنهاد حزب دموکرات مسیحی نروژ چهت ایجاد تغییرات در قوانین مربوط به «سقط جنین» در نروژ، موجب افزایش حساسیت ها و واکنش های اجتماعی عموما مخالف نسبت به این موضوع در سرتاسر کشور شده است به شکلی که در بیش از ۳۳ شهر و نقطه در نروژ اعتراضات گسترده و مردمی در اعتراض به این پیشنهاد حزب دموکرات مسیحی نروژ و حمایت شخص نخست وزیری از آن شکل گرفته است.
بر اساس قوانین موجود در نروژ که توسط پارلمان نروژ به تصویب رسیده است، به تمامی مادران باردار این حق قانونی داده شده است که تا پیش از پایان هفته دوازدهم بارداری در صورتی که تمایلی به داشتن جنین خود نداشته باشند بتوانند پس از مراجعه به پزشک در بیمارستان های سرتاسر نروژ اقدام به سقط جنین کنند.
اما موضوع مورد بحث و جنجال این نیست بلکه مربوط می شود به یکی دیگر از مفاد قانونی مربوط به سقط جنین در نروژ که به پاراگراف 2c معروف است که در آن امکان سقط جنین در صورت وجود میزان خطرپذیری(ریسک) بالا برای جنین به شدت بیمار و امکان بروز آسیب جدی به جنین حتا پس از پایان هفته دوازدهم نیز وجود دارد. متن اصلی این قانون به زبان نروژی را می توانید در زیر مشاهده کنید.
حزب دموکرات مسیحی نروژ که حزبی بر مبنای مبانی و تفکرات دین مسیحیت است، معتقد است که تحت هیچ شرایطی نبایستی امکان سقط جنین پس از پایان هفته دوازدهم بارداری وجود داشته باشد و خواهان حذف این پاراگراف از قوانین جاری ست. خانم ارنا سولبرگ– نخست وزیر کنونی نروژ -که این روزها برای در قدرت ماندن دولتش نیاز مبرم به ائتلاف با حزب دموکرات مسیحی را دارد- نیز گفته است که وجود چنین پاراگرافی در قوانین سقط جنین بخودی خود موجب ایجاد تبعیض علیه جنین های مبتلا به برخی سندروم های خاص از جمله «سندروم داون» می شود و خواهان بازنگری در قانون سقط جنین شده است. اما در آنسو و در جبهه ی مخالف دولت فعلی، رهبر حزب کارگر- آقای یوناس گاهر استوره– به همراه حزب چپ سوسیال معتقد است که وجود چنین قانونی به هیچ عنوان تبعیض آمیز نیست و در نهایت به نفع سلامت خانواده است. این دو شخصیت سیاسی برجسته در نروژ در طی یک مناظره تلویزیونی اخیرا این موضوع را به بحث گذاشتند و هر کدام از دیدگاه های خود دفاع کردند. جزئیات بیشتر از این مناظره را می توانید در اینجا دنبال کنید.
با اینحال، نخست وزیر نروژ که رهبر حزب محافظه کار نروژ هم هست یادآور شده است که وی بعنوان رهبر حزب محافظه کار این اظهارات را مطرح کرده است و نه بعنوان نخست وزیر. وی افزود که در صورت تضعیف حقوق زنان در نروژ، چنین تغییری از نظر وی ایجاد نخواهد شد اما احزاب مخالف ادعا می کنند که هرگونه تغییر در قوانین جاری به هر صورت موجب تضعیف حقوق زنان در نروژ خواهد شد. این در حالیست که دو حزب دیگر که در ائتلاف با حزب محافظه کار هستند(حزب پیشرفت و لیبرال) پیشتر رسما مخالفت خود را با این تغییر اعلام کرده اند و در نتیجه موجب شده است که شخص نخست وزیری در فشار رسانه ای بیشتری قرار بگیرد.
اعتراضات و تظاهرات سراسری اخیر مردم در نروژ در اعتراض بیشتر به عدم ضرورت مطرح شدن دوباره چنین موضوعی ست چون مطرح شدن مجدد این موضوع را در منافات با اصول آزادی در جامعه می دانند و در بیشتر پلاکاردهای مخالفان نوشته شده است که «بدن ما متعلق به «ارنا» نیست» و «قانون سقط جنین را دست نزنید» .
بر اساس آمار، سالانه در نروژ در حدود ۱۳۰۰۰ مورد سقط جنین صورت می گیرد. در سال ۲۰۱۷ میلادی، در حدود ۱۲۷۰۰ مورد سقط جنین در نروژ انجام شد که فقط ۲ درصد از آنها (۲۸۷ مورد) پس از پایان هفته دوازدهم بارداری صورت گرفت که در بیشتر موارد شرایط بحرانی برای سلامتی جنین یا مادر دلیل اصلی سقط جنین بود.
منابع و پیوندهای مربوط:
https://www.nrk.no/norge/solberg-blei-utfordra-pa-abort-i-stortinget-1.14292960
https://www.nrk.no/norge/tusenvis-tar-til-gatene_-_ikke-ror-abortloven__-1.14296420
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/9mw3eM/demonstrasjoner-for-abortloven-i-33-byer
https://www.newsinenglish.no/2018/11/15/solberg-pressured-on-abortion-issue/
https://www.tnp.no/norway/politics/norway-will-negotiate-discriminatory-elements-in-abortion-act
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
برگردان فارسی، نگارش، تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.
1 دیدگاه مال خودتان را بیفزایید