زیرآسمان نروژ: اگر در ایران زندگی می کنید و قصد دارید که به منظور دیدار یکی از اعضای خانواده تان ویزای شنگن جهت دیدار کوتاه مدت از آنها را دریافت کنید، این مطلب به شما کمک می کند که پیش از مراجعه حضوری برای تحویل مدارک ویزا در تهران، مدارک و شرایط موردنیاز را خوب بررسی کنید تا در زمان مراجعه با کمترین مشکل در روند بررسی و صدور ویزا مواجه شوید.
در ابتدا توجه کنید که همیشه منبع اصلی اطلاعات تان سایت رسمی اداره مهاجرت نروژ در اینجا و همچنین سایت رسمی سفارت نروژ در تهران در اینجا باشد. اطلاعاتی که در اینجا درج می شود به نوعی برگرفته از مطالب درج شده در این دو سایت مرجع بعلاوه برخی تجارب شخصی نویسنده مطلب می باشد که امیدوارم در مجموع مورد استفاده دوستان عزیز قرار بگیرد.
شرایط درخواست ویزا برای دیدار خانواده در نروژ از مبداء ایران
۱- ایرانی هستید و در ایران زندگی می کنید یا در صورت غیرایرانی بودن، دارای اقامت معتبر در ایران هستید
۲- دارای گذرنامه معتبر ایرانی با دستکم سه ماه اعتبار پس از پایان مدت اعتبار ویزایتان هستید
۳- شامل هیچ ممنوعیت قانونی برای خروج از کشور و یا ورود به نروژ یا منطقه شنگن نیستید
۴- در طول سه ماه گذشته پیش از زمان اقدام برای ویزا در منطقه شنگن بسر نبرده اید
۵- می توانید از یک عضو خانواده تان که مقیم نروژ است و شما برای دیدار وی قصد سفر به نروژ را دارید (ترجیحا اعضای نزدیک خانوادگی شامل پدر، مادر، همسر، شوهر، فرزند، برادر و خواهر) یک دعوتنامه رسمی دریافت کنید. این دعوتنامه بایستی به ازای هر فردی که قصد سفر دارد تکمیل شود و برای شما ارسال شود. در اینجا هم می توانید یک نمونه از متن دعوتنامه را مشاهده نمایید که می توانید بر اساس آن متن دعوتنامه موردنظر خودتان را تنظیم کنید.
۶-می توانید به ازای هر روز اقامت تان در نروژ مبلغ ۵۰۰ کرون نروژ به همراه داشته باشید و این را از طریق گواهی بانکی که به نام خودتان است اثبات کنید. بطور مثال؛ برای ۹۰ روز بایستی مبلغ ۴۵۰۰۰ کرون نروژ را گواهی کنید. فردی که شما را دعوت می کند می تواند-در صورت امکان- فرم گارانتی که در اینجا موجود است را تکمیل کند و برای شما ارسال کند.
نکته در مورد فرم گارانتی:
در صورتی که شخصی که شما را دعوت می کند نتواند برای شما فرم گارانتی بفرستد، پیشنهاد می شود برای بالابردن شانس دریافت ویزایتان و در صورت امکان، ترجمه یک سند ملکی از جمله سند خانه، مغازه، ملک و غیره که به نام خودتان است را هم در زمان تحویل مدارک تان آماده داشته باشید.
۷- می توانید برای کل مدت زمانی که ویزایتان معتبر خواهد بود (نهایتا ۳ ماه یا ۹۰ روز)، یک بیمه نامه مسافرتی ارائه کنید. شما این بیمه نامه مسافرتی را می توانید براحتی از سوی دفاتر بیمه در داخل ایران دریافت کنید. بیمه نامه مسافرتی شما بایستی دستکم مخارج ۳۰ هزاریورو شامل مخارج درمانی ناشی از حوادث،بیماری و صدمات جسمی و فوت را پوشش دهد و در کل منطقه شنگن معتبر باشد.
۸- می توانید هزینه ۸۰ یورویی بررسی درخواست ویزایتان را بصورت آنلاین پرداخت کنید. به دلیل فقدان کارت های اعتباری بین المللی در ایران، می توانید از فردی که شما را از نروژ دعوت می کند بخواهید که این مبلغ را برای شما پرداخت کند و رسید پرداخت آن را برای شما ایمیل کند . برای افراد خردسال ۶ تا ۱۲ سال، این هزینه ۴۰ یورو می باشد. برای فرزندان زیر ۶ سال هزینه ای دریافت نمی شود.
۹- می توانید هزینه یورویی بررسی مدارک تان را به شرکتی که وظیفه جمع آوری، بررسی و ارسال مدارک ویزای شما به سفارت نروژ در ابوظبی را دارد پرداخت کنید. این مبلغ را بایستی بصورت یورویی در زمان تحویل مدارک ویزایتان به همراه داشته باشید. اطلاعات لازم و نشانی شرکتی که بایستی به آن مراجعه کنید در اینجا نوشته شده است.
فهرست کامل مدارک موردنیاز ویزای شنگن جهت دیدارخانواده
مدارک کامل موردنیاز برای ویزای شنگن نروژ جهت دیدار خانواده توسط سفارت نروژ در تهران در اینجا درج شده است.در زیر به صورت خلاصه به آنها اشاره می شود.
۱- فرم کاورلتر(فرم درخواست نامه آنلاین برای ویزا) و فرم چک لیست مدارک که در اینجا توسط متقاضی ویزا امضاء شده باشد
۲- پرسشنامه تکمیل شده ویزا که در اینجا قابل دانلود است. این پرسشنامه بایستی توسط فرد متقاضی ویزا و به انگلیسی یا نروژی تکمیل شود.
۳- دعوتنامه تکمیل شده توسط فرد دعوت کننده شما در نروژ. یک نمونه از این دعوتنامه در اینجا موجود است که می توانید بر اساس آن متن دعوتنامه موردنظر خودتان را تنظیم کنید. این دعوتنامه بایستی به ازای هر فردی که قصد سفر دارد تکمیل و از برای شما ارسال شود. دعوتنامه نیازی به مهر اداره پلیس نروژ ندارد.
۴-یک قطعه عکس گذرنامه ای سه در چهار رنگی با پشت زمینه سفید که حتما در ۶ ماه گذشته گرفته شده باشد.عکسهای روتوش شده قابل قبول نیستند.
۵-اصل گذرنامه و رونوشت از تمامی صفحات عکسدار و نوشته شده آن.گذرنامه بایستی دستکم ۳ ماه پس از زمان خروج از منطقه شنگن معتبر باشد و دستکم دو صفحه از آن سفید یا خالی باشد. رونوشت از تمامی صفحات نوشته شده یا مهر شده گذرنامه های قبلی(در سه سال گذشته) و در صورت وجود رونوشت از ویزاهای شنگن قبلی را همراه داشته باشید.
۶- ترجمه شناسنامه متقاضی ویزا و شناسنامه فرد دعوت کننده در نروژ به زبان انگلیسی. ترجمه شناسنامه بایستی مهر وزارت امورخارجه و قوه قضائیه داشته باشد.
۷- رونوشت از گذرنامه ایرانی و کارت اقامت (یا در صورت وجود) گذرنامه نروژی فرد دعوت کننده
۸- «فرم گارانتی» تکمیل شده و یک نسخه رونوشت از آن در صورتی که فردی که شما را دعوت می کند بتواند از نظر مالی سفر شما را گارانتی کند. فردی که شما را دعوت می کند بایستی فرم گارانتی که در اینجا موجود است را تکمیل کند و برای شما ارسال کند.
۹-نسخه اصلی «گواهی موجودی بانکی» فرد متقاضی ویزا به زبان انگلیسی درصورتی که فردی که شما را دعوت می کند نتواند از نظر مالی سفر شما را گارانتی کند. (در حال حاضر، ظاهرا داشتن گواهی موجودی بانکی برای افرادی که فرم گارانتی هم دارند هم الزامیست در حالیکه بر اساس قانون شنگن، داشتن فرم گارانتی به معنای تضمین مالی ست!).
مبلغ موجودی بانکی به ازای هر روز اقامت تان ۵۰۰ کرون نروژ بایستی باشد. بطور مثال؛ برای ۹۰ روز یعنی سقف مدت زمان ویزا بایستی مبلغ ۴۵۰۰۰ کرون نروژ را گواهی کنید. توجه داشته باشید که این گواهی بانکی بایستی تنها به نام فرد متقاضی ویزا باشد و از زمان صدور آن زمان زیادی نگذشته باشد.
۱۰ – رونوشت از رزرواسیون بلیت هوایپمای دوطرفه فرد متقاضی ویزا. دقت کنید که پیش از آنکه نتیجه درخواست ویزایتان مشخص شود، هرگز بلیت هواپیما را خریداری نکنید چون در اینصورت ضرر و زیان زیادی در صورت عدم صدور ویزا خواهید داشت. در صورتی که نتیجه درخواست ویزای شما مثبت باشد، ویزای شما بر اساس اطلاعاتی که در رزرواسیون بلیت شما درج شده است صادر خواهد شد. برای رزرواسیون بلیت هم ایرلاین های مختلفی وجود دارند که برای بررسی کردن شرایط و قیمت بلیت همه آنها می توانید به سایت «Sky Scanner» در اینجا سر بزنید. رزرواسیون بلیت از طریق سایت «ترکیش ایرلاین» هزینه اندکی دارد. در حال حاضر، پرواز مستقیمی بین ایران و نروژ انجام نمی شود و تمامی پروازها دستکم با یک توقف همراه هستند.
۱۱-رونوشت بیمه نامه مسافرتی فرد متقاضی ویزا.
۱۲- رسید پرداخت هزینه بررسی ویزا (۸۰ یورو برای بزرگسالان؛۴۰ یورو برای افراد ۶ تا ۱۲ سال). این رسید را در آخرین مرحله تکمیل فرم درخواست ویزا و پس از پرداخت بصورت آنلاین دریافت می کنید. آنرا چاپ کنید و در زمان تحویل مدرک تان آن را به همراه داشته باشید.
۱۳- ترجمه رسمی «گواهی اشتغال به کار» فرد متقاضی ویزا به زبان انگلیسی. در صورت بازنشستگی،ترجمه «گواهی یا حکم بازنشستگی» و در صورت کاسب بودن ترجمه رسمی «جوازکسب» فرد متقاضی ویزا.
۱۴- ترجمه رسمی «سه فیش حقوقی آخر» فرد متقاضی ویزا به زبان انگلیسی در صورت اشتغال به کار بودن یا بازنشسته بودن فرد متقاضی ویزا.
۱۵- ترجمه رسمی «گواهی افزایش حقوق» برای بازنشستگان کشوری که از سوی اداره تامین اجتماعی یا سازمان بازنشستگی کشوری مهر و امضا شده باشد.
۱۶- ترجمه رسمی «گواهی فوت همسر» ، ترجمه رسمی «گواهی حضانت فرزند» و ترجمه رسمی «گواهی اجازه والدین» برای افرادی که به تنهایی سفر می کنند.
چگونگی ثبت درخواست نامه ویزا
برای ثبت درخواست نامه ویزایتان؛ بایستی درخواست ویزایتان را بصورت آنلاین ثبت کنید. برای این کار بایستی به سامانه رسمی اداره مهاجرت نروژ در اینجا بروید و در صورتی که تا حالا پروفایلی نساخته اید، ابتدا یک پروفایل با یک اسم کاربری و رمز عبور بسازید.سپس می توانید وارد پروفایل شخصی خودتان شوید و مراحل تکمیل فرم درخواست ویزا را تکمیل کنید در مرحله آخر یک وقت برای مراجعه حضوری دریافت کنید.
ابتدا بایستی محل اقدام برای مراجعه حضوری و تحویل مدارک را در زیر مشخص کنید. کشور ایران را از لیست زیر انتخاب کنید و به مرحله بعدی بروید.
در این مرحله، بایستی مشخصات فردی متقاضی ویزا وارد شود.اطلاعاتی از جمله نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد و کشور و محل تولد.
در این مرحله، اطلاعات تکمیلی بیشتری از جمله وضعیت شهروندی و اقامتی خود را مشخص می کنید.وارد کردن کد ملی ضروری نمی باشد.
در این مرحله، بایستی اطلاعات تماس خود از جمله نشانی محل اقامت، تلفن و ایمیل خود را وارد کنید. ورود کدپستی و تلفن تماس اختیاری می باشد.
در این مرحله، بایستی در صورتی که شاغل هستید،اطلاعات مربوط به محل کار خودتان را وارد کنید. در صورتی که دانشجو هستید،اطلاعات مربوط به دانشگاه محل تحصیل تان را وارد کنید و در صورتی که هم بازنشسته هستید یا هیچکدام از آنها نیستید، نیازی به ورود اطلاعات ندارید و می توانید به مرحله بعدی بروید.
در این مرحله، بایستی اطلاعات مربوط به وضعیت تاهل و مشخصات همسرتان را در صورت تاهل وارد کنید. در صورت مجرد بودن می توانید پس از پاسخ بلی یا خیر به پرسش بعدی به مرحله بعد بروید. همچنین در صورتی که همسرتان فوت شده اند،تنها تاریخ آخرین تغییر در وضعیت تاهل خود را ذکر می کنید. پرسش بعدی در این مرحله این است که آیا عضو خانواده شما سیتیزن یا شهروند اتحادیه اروپا می باشد یا خیر که در صورت منفی بودن پاسخ می توانید به مرحله بعدی بروید. در صورت پاسخ مثبت هم بایستی طبیعتا مشخصات وی را وارد کنید.
در این مرحله، بایستی در صورت داشتن فرزند، مشخصات فرزند یا فرزندان خود را کامل وارد کنید.
در این مرحله، بایستی در صورت داشتن برادر یا خواهر، مشخصات آنها را کامل وارد کنید.
در این مرحله، بایستی مشخصات مربوط به گذرنامه خود از جمله شماره گذرنامه، مدت اعتبارگذرنامه و کشور صادرکننده گذرنامه را وارد کنید و همچنین به پرسش هایی در مورد بازدید ها و یا اقامت های قبلی خود در منطقه شنگن پاسخ بلی یا خیر دهید و در صورت مثبت بودن پاسخ به پرسشها اطلاعات بیشتری از زمان و مکان آن را وارد کنید.
در این مرحله، بایستی مربوط به مقصد نهایی سفرتان را از جمله کشور و شهر مقصد سفر، دلیل سفر، تعداد دفعات ورودی به منطقه شنگن موردنیاز، تاریخ ورود به شنگن و مدت زمان اقامت تان در منطقه شنگن و نخستین کشور عضو شنگنی که به آن وارد می شوید را وارد کنید.
توجه داشته باشید که در صورتی که در زمان اعتبار ویزایتان قصد دارید بیش از یکبار از منطقه شنگن خارج و مجددا وارد شوید، بایستی نوع ویزای شنگن درخواستی تان را در این بخش «مالتیپل» تعیین کنید. اینکه چه کسانی می توانند درخواست ویزای شنگن نوع مالتیپل یا چند ورودی بدهند در اینجا نوشته شده است. در غیراینصورت، بطور معمول ویزای شما تک ورودی یا «سینگل» خواهد بود و این یعنی آنکه نمی توانید در زمان اعتبار ویزایتان به منطقه شنگن بیش از یکبار ورود کنید.
همواره مقصد نهایی شما از سفر بایستی کشور نروژ باشد. در صورتی هم که قصد دارید بطور مثال از کشور عضو شنگن دیگری مثل آلمان یا فرانسه برای نخستین بار وارد منطقه شنگن شوید و سپس به نروژ بیایید، بایستی دلایل قانع کننده ای از این اقدام خود در فرودگاه ارائه کنید که نشان دهد مقصد نهایی شما کشور نروژ و دیدار فرد یا افرادیست که شما را دعوت کرده اند. در غیر اینصورت، صرف داشتن ویزای شنگن نمی تواند تضمین کننده این باشد که بتوانید وارد آن کشور عضو شنگن شوید. هر کشور شنگنی با توجه به قوانین موجود می تواند با استناد به دلایل خود از ورود شما به آن کشور جلوگیری کند و حتی زمینه را برای بازگشت شما به کشور مبداء فراهم نماید.
در این مرحله، در صورتی که از سوی فردی مقیم در نروژ یا از سوی شرکتی در نروژ دعوتنامه دارید، بایستی در اینجا مشخصات فرد یا شرکت دعوت کننده را کامل وارد کنید.
در این مرحله، بایستی اطلاعات مربوط به هزینه های سفر را وارد کنید. در صورتی که خودتان تمامی هزینه های سفر را برعهده می گیرید، گزینه «اپلیکنت» را انتخاب کنید و موارد مربوط به نحوه پرداخت هزینه هایتان را تیک بزنید و در صورتی که شخص دعوت کننده شما گارانتی کننده سفر شماست و هزینه ها را متقبل شده است، بایستی گزینه «اسپانسر» را انتخاب کنید و موارد مربوط به نحوه پرداخت هزینه ها را تیک بزنید و سپس به مرحله آخر بروید.
در مرحله پایانی، بایستی تمامی اطلاعات وارد شده را به خوبی یکبار چک کنید و در صورتی که هیچ مکان قرمزرنگی مبنی بر ناقص بودن اطلاعات وارد شده را مشاهده نکردید، تقاضانامه خودتا را رسما ارسال کنید. دقت کنید که پس از ارسال دیگر فرصت تصحیح اطلاعات را نخواهید داشت و در صورت نیاز به اصلاح اطلاعات وارد شده، مجبور خواهید بود مجددا درخواست نامه جدیدی را آغاز کنید.
پس از تکمیل فرم و ارسال آن، بایستی هزینه بررسی ویزا را پرداخت کنید (۸۰ یورو برای بزرگسالان؛۴۰ یورو برای افراد ۶ تا ۱۲ سال) . پس از پرداخت آنلاین، اپلیکیشن یا درخواست نامه خودتان را به همراه کاورلتر و پرسشنامه تکمیل شده چاپ کنید. اکنون باید برای تحویل مدارک ویزا، یک وقت قبلی رزرو کنید.
رزرو وقت برای تحویل مدارک ویزا
برای اینکه بتوانید تمامی مدارکتان را برای بررسی تحویل دهید، بایستی وقت رزرو کنید. برای این کار بایستی یک ایمیل به پست الکترونیکی این شرکت در زیر ارسال کنید و در آن مشخصات زیر را حتما قید کنید.
appointmentnorway@vfshelpline.com
- Full Name نام کامل
- Passport Number شماره گذرنامه
- Date of Birth تاریخ تولد
- Passport Expiry Date تاریخ انقضای گذرنامه
- Nationality ملیت
- Date of Departure تاریخ پرواز
- Contact Number شماره تلفن تماس
- نشانی پست الکترونیکی – برای ارسال تاییدیه رزرو وقت
- Email Address – for appointment confirmation
دقت داشته باشید که برای هر درخواست ویزا و برای هر نفر بایستی جداگانه این ایمیل را ارسال کنید. می توانید تا ۳ ماه قبل از روز پروازتان، این وقت را رزرو کنید. به دلیل ازدحام در زمان سفرهای تابستانی به نروژ، بهتر است هرچه زودتر وقت خودتان را برای تحویل مدارک رزرو کنید. در صورتی که وقت رزرو شده برای شما مناسب نبود، می توانید با ذکر دلیل موجه و ذکر شماره رفرنس وقت قبلی، با ارسال ایمیل به نشانی بالا مجددا تقاضای وقت جدید کنید تا در صورت امکان وقت جدیدی برایتان رزرو شود.
تمامی مدارک شما پس از بررسی، توسط این شرکت به سفارت نروژ در امارات متحده عربی- شهر ابوظبی ارسال می شود و نتیجه درخواست ویزای شما معمولا چند هفته بعد از طریق ایمیل یا تلفن به اطلاع شما خواهد رسید.
مدت زمان بررسی درخواست ویزا
معمولا و در بیشتر موارد، مدت زمان بررسی درخواست ویزای شنگن برای دیدار خانواده ۲ هفته پس از مراجعه حضوری و تحویل مدارک در تهران است.در موارد خاص و در صورتی که نیاز به بررسی بیشتری احساس شود،این زمان تا ۴ تا ۵ هفته به درازا خواهد انجامید.
مراجعه حضوری و تحویل مدارک ویزا
پس از رزرو وقت بایستی با در دست داشتن تمامی مدارک موردنیاز برای ویزا به نشانی شرکت VFS Global مراجعه کنید.
نشانی شرکت VFS Global برای مراجعه حضوری و تحویل مدارک ویزا
تهران-خیابان موسوی(گلستان ۵)-میدان هروی-ساختمان مرکزی هروی-طبقه چهارم
نشانی سایت: http://www.vfsglobal.com/Norway/Iran/index.html
زمان تحویل مدارک ویزا: روزهای یکشنبه تا پنجشنبه-از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر(بغیر از روزهای تعطیل رسمی ذکر شده در اینجا)
زمان دریافت گذرنامه و ویزا: روزهای یکشنبه تا پنجشنبه-از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر(بغیر از روزهای تعطیل رسمی ذکر شده در اینجا)
شماره تلفن تماس و نشانی پست الکترونیکی:
آگاهی از آخرین وضعیت پرونده ویزا
در صورتی که پس از تحویل مدارک ویزا،علاقمند هستید که از آخرین وضعیت پرونده خودتان آگاه شوید،می توانید به اینجا مراجعه کنید و با وارد کردن نام خانوادگی وشماره پرونده یا رفرنس نامبری که در زمان تحویل مدارک به شما داده شده، به آخرین اطلاعات پرونده خودتان دسترسی پیدا کنید. در صورتی که موفق نشدید از این راه اطلاعات موردنیازتان را بدست آورید، می توانید مستقیما به اداره مهاجرت نروژ از اینجا زنگ بزنید و از آخرین وضعیت پرونده آگاه شوید. البته باید توجه داشته باشید که برای دریافت پاسخ از راه تماس تلفنی و به دلیل تعداد زیاد تماسها، زمان نسبتا زیادی را بایستی پشت خط بمانید.
شانس دریافت ویزا
شانس دریافت ویزا بستگی به عوامل مختلفی دارد. شرایط فرد متقاضی ویزا و شرایط فرد دعوت کننده مقیم در نروژ نقش بسزایی در فرایند تصمیم گیری صدور یا عدم صدور ویزا دارند. مهمتر از همه این است که تا چه میزان احتمال بازگشت فرد متقاضی ویزا به ایران پس از پایان مدت اعتبار ویزا وجود داشته باشد و این احتمال تا چه میزان با توجه به اسناد مستند قابل اعتماد و اتکا باشد. معمولا افرادی که دارای بستگان درجه یک در نروژ هستند و از آنها دعوتنامه و بویژه فرم گارانتی دریافت می کنند در صورت تکمیل بودن سایر مدارکشان، مشکلی برای دریافت ویزا نخواهند داشت.
البته مجرد بودن و نداشتن کار یا درآمد ثابت در ایران از جمله مواردی هستند که شانس دریافت ویزا را برای فرد متقاضی کم می کنند. همچنین، سفر خواهر یا برادر فرد متقاضی ویزا همراه با فرزند خردسال می تواند موجب کاهش احتمال بازگشت و عدم صدور ویزا باشند.به همین ترتیب، افرادی که پیوندهای خانوادگی دورتری با فرد دعوت کننده مقیم در نروژ دارند از شانس کمتری برای دریافت ویزا برخوردار خواهند بود.
توجه کنید که در صورت ریجکتی یا عدم صدور ویزا، شما تا ۳ هفته پس از اعلام نتیجه فرصت دارید که اعتراض رسمی خودتان را تحویل سفارت نروژ در تهران بدهید. در صورتی که بتوانید با دلایل مستند ثابت کنید که احتمال بازگشت فرد متقاضی ویزا وجود دارد،امکان تغیر تصمیم در صدور ویزا همچنان وجود دارد.
نکات مهم در مورد ویزای شنگن کوتاه مدت نروژ برای دیدار خانواده
در صورت دریافت ویزا، بایستی توجه داشته باشید که شما از نظر قانونی نمی توانید با این نوع ویزا که ویزای شنگن تایپ «C» می باشد، در نروژ کار کنید و یا بر اساس آن درخواست اقامت طولانی مدت در نروژ بدهید.
ویزای شنگن تایپ سی در دوره ۱۸۰ روزه نهایتا برای ۹۰ روز اعتبار خواهد داشت و پس از پایان مدت اعتبار و پیش از درخواست برای صدور ویزای جدید، بایستی ۹۰ روز را در خارج از منطقه شنگن حضور داشته باشید تا بتوانید مجددا برای همین نوع ویزا درخواست بدهید. البته شما این اجازه و فرصت را دارید که پیش از پایان یافتن ویزای خود و در زمانی که در نروژ بسر می برید، در صورتی که دلایل مناسبی برای تمدید ویزای خود دارید، برای تمدید ویزایتان اقدام کنید. معمولا برای تمدید ویزای شنگن در زمان حضور در نروژ، بایستی دلایل محکمی داشته باشید که حضور بیشتر شما را در منطقه شنگن ضروری نشان دهد.
با ویزای شنگن کوتاه مدت نروژ، می توانید بدون محدودیت و البته در طی دوره نهایتا ۳ ماهه اعتبار ویزایتان؛ به تمامی کشورهای عضو شنگن سفر کنید. البته بایستی توجه داشته باشید که در صورتی که در زمان اعتبار ویزایتان قصد دارید بیش از یکبار از منطقه شنگن خارج و مجددا وارد شوید، بایستی در زمان تکمیل فرم آنلاین درخواست ویزا و رزرو وقت مراجعه، نوع ویزای شنگن درخواستی تان را «مالتیپل» تعیین کنید. اینکه چه کسانی می توانند درخواست ویزای شنگن نوع مالتیپل یا چند ورودی بدهند در اینجا نوشته شده است. در غیراینصورت، بطور معمول ویزای شما تک ورودی یا «سینگل» خواهد بود و این یعنی آنکه نمی توانید در زمان اعتبار ویزایتان به منطقه شنگن بیش از یکبار ورود کنید.
در صورتی که برای ویزای شنگن کوتاه مدت نروژ برای دیدار خانواده اقدام می کنید، بایستی متوجه باشید که همواره مقصد نهایی شما از سفر بایستی کشور نروژ باشد. در صورتی که قصد دارید بطور مثال از کشور عضو شنگن دیگری مثل آلمان یا فرانسه برای نخستین بار وارد منطقه شنگن شوید و سپس به نروژ بیایید، بایستی دلایل قانع کننده ای از این اقدام خود در فرودگاه ارائه کنید که نشان دهد مقصد نهایی شما کشور نروژ و دیدار فرد یا افرادیست که شما را دعوت کرده اند. در غیر اینصورت، صرف داشتن ویزای شنگن نمی تواند تضمین کننده این باشد که بتوانید وارد آن کشور عضو شنگن شوید. هر کشور شنگنی با توجه به قوانین موجود می تواند با استناد به دلایل خود از ورود شما به آن کشور جلوگیری کند و حتی زمینه را برای بازگشت شما به کشور مبداء فراهم نماید.
در صورت دریافت ویزای شنگن نروژ، بایستی بدانید که ویزای شما که بصورت یک برچسب کاغذی در گذرنامه شما الصاق می شود، دارای چند مشخصه مهم است که بهتر است آنها را پیش از سفر خوب بشناسید. یکی مدت زمان اعتبار ویزای شماست که در بالای ویزا درج می شود.یکی نوع ویزایتان یعنی بطور معمول تایپ «C» است که نشان می دهد ویزای شما از نوع شنگن کوتاه مدت ست.
دیگری تعداد روزهایی ست که می توانید در منطقه شنگن در مدت زمان اعتبار ویزایتان بسر ببرید. بطور مثال، اگر این عدد برای شما ۹۰ روز است و بطور مثال مدت زمان اعتبار ویزای شما از اول جون تا اول سپتامبر است، بدین معناست که شما می توانید نهایتا ۹۰ روز و تنها در بازه زمانی اعتبار ویزایتان در منطقه شنگن بسر ببرید. بنابراین، اگر مثلا بجای اول جون، پانزدهم جون وارد نروژ شوید در واقع ۱۵ روز از ۹۰ روز خودتان را از دست داده اید و تنها می توانید ۷۵ روز در منطقه شنگن در صورتی که در پایان ۷۵ روز همچنان ویزایتان معتبر باشد بسر ببرید. مشخصه بعدی هم که مهم است تعداد دفعات ورودی شما به منطقه شنگن است که با عدد یک به معنای سینگل و دو یا سه به معنای مالتیپل در ویزای شما مشخص می شود.
منابع و پیوندهای مربوط:
سایت اداره مهاجرت نروژ -بخش اقدام برای ویزای دیداری
سایت سفارت نروژ در تهران- بخش خدمات صدور ویزای دیداری
سایت تشکیل پرونده و تکمیل درخواست نامه ویزا
سایت شرکت VFS Global برای تحویل مدارک ویزا
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
برگردان فارسی، نگارش، تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.
مطالب بسیار مفید بود
لایکپسندیده شده توسط 1 نفر
Slm, man hamsaram sakene norway hast chand mahe pish darkhast visa dadam, ama moteasefane rad shod chin hamsaram shaghel nabod alan mikham dobare darkhaste visiting bedam ama nemidonam chand darsad shans javabe mosbat daram, ya aslan darkhast nadam ta hamsaram mashghole bekar beshe bad darkhaste elhagh be hamsar ro bedam, merc az matalebe khobeton
لایکلایک
سلام دوست عزیز.برای ویزای توریستی بهتر است شخص رفرنس شاغل و دارای درآمد ثابت باشد تا شانس دریافت ویزا بیشتر شود.درغیراینصورت،شما خودتان باید با حساب بانکی نشان بدهید که از عهده هزینه مسافرت خودتان برمی آیید.بهتر است تا زمان اشتغال همسرتان صبر کنید
لایکلایک
سلام من همسرم در نروژ مشغول به كار شده مي خواهم درخواست ويزاي نامزدي بدهم چه مداركي نياز دارد؟ بسيار از مطالبتان سپاس گذارم
لایکلایک
سلام.مدارک لازم در لینک زیر نوشته شده است
https://www.udi.no/en/checklists-container/family/vanlig-familie/checklist-for-family-immigration-with-spouse-for-those-who-previously-have-been-granted-a-family-immigration-permit-to-get-married-fiance/?c=irn
لایکلایک
سلام و وقت بخیر
من ذانشجو و ساکن نروژ هستم و مدارک لازم جهت گرفتن ویزای Family Visit رو برای همسرم آماره کردم ( گارانتی فرم و دعوتنامه و فرم های مربوط که باید به مرکز واقغ در تهران تحویل داده بشه و…). چندتا سوال دارم.
1- همسرم دانشجو هست در ایران و طبق کاور لتر a certificate of leave of absence رو میخواد. آیا این مدرک چیزی غیر از گواهی اشتغال بع تحصیل هست؟ چون دانشگاه گفته که همپین مدرکی رو نداریم.
2- اگر کانکشن پرواز از طریق آمستردام یا استوکهلم باشه، چه مدارکی رو بهتره واسه ورود به شنگن ارائه کنه؟
ممنونم
لایکلایک
سلام رضاجان.ارائه مدرک گواهی اشتغال به تحصیل کافی بنظر میرسد.همسر شما میتونه از هر مرز شنگنی وارد بشوند.بهتر است بلیت سفر از آنجا به نروژ رو در دستشون داشته باشند تا در صورت لزوم ارائه کنند
لایکلایک
با سلام
گواهی بانکی ارائه شده باید حتما از یک بانک مشخص باشد ؟ (مثلا بانک ملی)
لایکلایک
سلام.خیر.می تواند هر بانکی باشد
لایکلایک
سلام همسر من یک ماه است که در نروژمشغول کار هست من چه ویزایی بگیرم که رحتتر برای دیدن ایشون به نروژ رفت و آمد کنم
لایکلایک
سلام.همسر شما می توانند برای اجازه اقامت الحاق خانوادگی اقدام کنند.شرایط و اطلاعات موردنیاز همگی در داخل سایت اداره مهاجرت نروژ موجود است
http://www.udi.no
لایکلایک
سلام و خسته نباشید، من برادرم در نروژ قبولی دایم داره و مشغول کار هستش میخواستم بدونم چه شرایطی داره برای دعوتنامه برای من و من افغانستانی هستم و مقیم مشهد هستم و کارت اقامت دارم ممنون میشم شرایط رو بگین میشه.
لایکلایک
سلام.شرایط ارسال دعوتنامه در همنی مطلب کامل توضیح داده شده است
لایکلایک
سلام، آیا هیچ کدام از مدارک ترجمه شده نیاز به مهر دادگستری ندارند؟
لایکلایک
بله.نیاز هست
لایکلایک
سلام
روز بخير
در مورد ويزاي كار و دعوت نامه از سوي شركت نروژي مي خواستم توضيح دهيد
بنده خالم ٣٥ساله اسلو زندگي مي كنه مي تونه برام دعوت نامه شغلي از شركت ها بفرسته
ممنونم از زحمات
لایکلایک
سلام.با دعوتنامه و ویزای توریستی موقت نمی توانید در نروژ به دنبال کار باشید.ویزای توریستی به شما چنین اجازه ای را نمی دهد.باید به ایران برگردید و هر زمان از سوی شرکتی در نروژ پیشنهاد رسمی کاری گرفتید برای ویزای کاری اقدام کنید.
لایکلایک
Salam man norwy zendegi mikonam family Iran nadaram ama Ye dooste samimi daram ke Kheili doos daram biad pisham age davat name befrestam emkanesh hast ya Na ?!
لایکلایک
با سلام.اگر فردی ویزای دانشجویی در نروژ داشته باشد، می تواند برای دوستش دعوت نامه بفرستد؟
لایکلایک
سلام.بله.امکانش هست ولی معمولا فقط به اعضای درجه یک خانواده دانشجو ویزا داده میشه چون از نگاه سفارت معمولا دلیلی برای بازدید یک دوست از یک دانشجو در نروژ دیده نمیشه
لایکلایک
سلام خسته نباشید .عموی همسرم چند ین سال هست که درنروژ زندگی میکنند ما درترکیه زندگی میکنیم ایا عموش میتونه برای همسرم دعوتنامه بفرسته وهمسرم به نروژ بره؟ممنون میشم پاسخ بدید
لایکلایک
سلام.بله.اگر در نروژ اقامت قانونی داشته باشند می توانند دعوت نامه بفرستند ولی اینکه به همسر شما ویزا بدهند مساله دیگری ست که بستگی به شانس و البته تکمیل بودن مدارک تان دارد.
لایکلایک
سلام ، آیا ترجمه مدارک (اسناد ملکی ، پروانه کسب ، حکم بازنشتگی ، فیش حقوقی )نیازی به مهر وزارت امورخارجه و یا دادگستری دارد؟ یا تنها ترجمه رسمی دارالترجمه کافیست.
لایکلایک
سلام.بله.نیاز هست
لایکلایک
سلام ، از طرف دایی خانم بنده یه دعوت نامه برای نروژ ارسال شده که تمام یفرمها پرشده و برای سفارت ارسال شده که منتظر وقت ارسالی از طرف سفارت هستیم ، چندتا سوال داشتم :
1 . ما که بستگان درجه یک نیستیم آیا شانسی برای قبولی داریم ؟( با توجه به اینکه ما کسب کار موفقی داریم و دایی خانم در نروژ کارمند اداره ای هستن )
2 . برای شانس قبولی بیشتر چکار کنیم ؟
3 . معمولا بعد ارسال ایمیل برای قرار ملاقات چند روزه وقت میدن تا مدارکمونو ببریم سفارت ؟
ممنون میشم به طور کامل راهنمایی کنین
بینهایت سپاسگذارم
لایکلایک
سلام.در همین مطلب بصورت کامل توضیح داده شده است.قطعا خوب تا انتها همه مطالب را نخوانده اید.شما با سفارت کاری ندارید.شرکت واسط مدارکتون رو تحویل میگیره و به سفارت میفرسته. وقت رو هم باید از همین شرکت واسطه دریافت کنید و سر موعد مدارکتون رو تحویل بدید.شانس ویزا برای اقوام درجه دو زیاد نیست.کار خاصی نمی توانید انجام دهید.فقط باید مدارکتوت کامل باشه.پیروز باشید
لایکلایک
متاسفانه ماخودمون اقدام کردیم و شرکتی در کار نبوده که کمک احوال باشه
بخاطر همین این سوالات رو پرسیدم
ممنون از بزرگواری و پاسخگوییتون
لایکلایک
شما که خودتون نمیتونید سفارت برید اقدام کنید عزیز من.ویزاهای توریستی رو فقط شرکت
vfs global
انجام میده
لایکلایک
سلام .
١. در مورد ٦ کە نوشتین (ترجمه شناسنامه متقاضی ویزا و شناسنامه فرد دعوت کننده در نروژ به زبان انگلیسی.ترجمه شناسنامه نیازی به مهر وزارت امورخارجه و یا دادگستری ندارد.تنها ترجمه رسمی دارالترجمه کافیست)
این بە این معنی کە دعوت کنندە باید شناسنامە ایرانی را بە ایران پست کند یا اینکە باید در نروژ ترجمە کند و بفرستد ایران؟ اگر شناسنامە نداشتە باشد چی؟
٢. در شرایط جدید کرۆنا وضعیت ویزای شنگن بە چە صورت است.
ممنون میشم جواب بدید
تشکر از زحمات شما
لایکلایک
سلام.فرقی نمی کند در کجا ترجمه انجام شود.ترجمه شناسنامه جزو مدارک لازمه.وضعیت صدور ویزا قطعا در زمان کرونا بیشتر محدود به خانواده درجه یک افراد خواهد شد چون فعلا نروژ فقط به ورود افراد مقیم در نروژ و بستگان درجه یک اونها اجازه ورود میده.پیروز باشید
لایکلایک
اگر فرد دعوت کنندە شناسنامە نداشتە باشد وتنها پاسپورت نروژی داشتە باشد چی؟
لایکلایک
سلام.فرد دعوت کننده نیاز به داشتن شناسنامه ندارد.فردی که از ایران اقدام می کند نیاز دارد
لایکلایک