زیرآسمان نروژ: مقوله مهاجرت و لزوم آشنایی با فرهنگ، زبان و ارزش های جامعه جدید و آنچه در جامعه میزبان بعنوان اصول اساسی سازگاری با محیط زندگی قلمداد می شود، در بسیاری از موارد در زندگی واقعی بصورت قوانین و اصول نانوشته وجود دارد. یکی از راههای آشنا شدن با ریزه کاری های موجود در فرهنگ و نوع نگرش جامعه جدید به موضوعات مختلف اجتماعی و فرهنگی، ریزشدن و دقت کردن به نظرات و دیدگاه های افراد جامعه از طبقات مختلف و متنوع اجتماعی با پیشینه های متفاوت در شبکه های اجتماعی و رسانه های ارتباط جمعی ست. ریزبینی در این زمینه ها این فرصت را در اختیار افراد مهاجر می گذارد که در کنار تعاملات و تبادل نظرات عموما با فیلتر یا محافظه کارانه در زندگی واقعی که گاهی در زندگی غیرمجازی و واقعی کاملا توجیه پذیر و اجتناب ناپذیر است، به لایه های زیرین دیدگاه های افراد جامعه در ارتباط با موضوعات روز جامعه دسترسی بیشتری پیدا کنند.
در سلسله مطالبی که از این پس در این فضا تحت عنوان «خبر و نظر از نروژ» منتشر می شود، تلاش می شود به گوشه هایی از برخی مطالب و اخباری که نظرات و دیدگاههای افراد جامعه نسبت به آنها بیشتر جلب می شود و به اصطلاح داغ تر می شود اشاره کنیم و تا حد امکان برخی از این نظرات و دیدگاه ها را با برگردان فارسی در اختیار شما بگذاریم. امیدواریم که این روند جدید را دوست داشته باشید و با نظرات خودتان از آن استقبال کنید. توجه داشته باشید که قطعا دیدگاه هایی که در اینجا مطرح می شود بیانگر نظرات کل آحاد یک جامعه نیست اما طبیعتا فراوانی و تشابه نظرات می تواند بیانگر یک طیف فکری دراندازه خودش در هر جامعه ای قلمداد شود.
موضوع: واکنش اجتماعی نسبت به اشتباه
چکیده خبر: نخست وزیر نروژ -“اَرنا سولبَرگ”- در جریان تعطیلات زمستانی خود مقررات کنترل شیوع را نقض کرد. وی که در اواخر ماه فوریه سال جاری میلادی تولد شصت سالگی اش را به همراه خانواده و دوستانش در منطقه اسکی”یَیلُ” جشن گرفته بود در دو شب پیاپی تعداد مهمانانش در رستوران از ده نفر حد مجاز تجاوز کرد و به چهارده نفر رسید. سولبَرگ در جریان چندین گفتگو با رسانه ها از این بابت عمیقا عذرخواهی کرد و بارها گفت که وی مقررات را به خوبی بررسی نکرده بود و بایستی بهتر عمل می کرده است.. چندی بعد، پلیس نروژپس از تحقیقات و بررسی های تکمیلی در جریان یک نشست خبری با بیان این عبارت که “اگرچه همه یکسان نیستند اما قانون برای همه یکسان است” از صدور برگ جریمه ۲۰هزار کرونی برای نخست وزیر نروژ -“اَرنا سولبَرگ”-خبر داد. سولبَرگ پس از دریافت خبر این جریمه خود را سزاوار آن دانست و مجددا از افرادی که این اتفاق موجب ناامیدی یا ناراحتی آنها شده است عذرخواهی کرد.

برخی از دیدگاه ها نسبت به انتشار این خبر درصفحه اینستاگرام رسانه و تلویزیون NRK نروژ

برگردان فارسی:
– اگر یک خانواده عادی بود الان همه اعضای خانواده جریمه شده بودند.
– واضح است که رعایت این قوانین برای ما بسیار پیچیده و بغرنج است.
– او می گوید که متاسف است ، تنها چیزی که از آن متاسف است لو رفتنش است.
برخی از دیدگاه ها نسبت به عذرخواهی نخست وزیر از این اتفاق در صفحه شخصی فیسبوک خودش

برگردان فارسی: فکر می کنم که چنین اتفاقاتی درک بهتری از علت پیچیده شدن این مسئله برای «مردم عادی» در زندگی روزمره ایجاد می کند.

برگردان فارسی: آیا این (فقط) من هستم که آنچه می خوانم را باور نمی کنم. ارنا، تو باید یک (کار) دیگری را پیدا کنی، هیچ رهبری چنین کاری را انجام نمی دهد.

برگردان فارسی: عزیزکم، خیلی خوبه که مطلب خالصانه و با صداقت و عذرخواهی ات را می خوانم . البته که تو در این زمانی که ما در آن هستیم مسئول و الگوی خاصی هستی ولی به من نشان بده کسی را که اشتباه نکرده باشد یا انتخاب نادرستی در(اقدامات) کنترل عفونت نکرده باشد. این برای همه ما اتفاق می افتد. من (در زمینه) اقدامات کنترل عفونت هر روز بهترین کاری را که می توانم انجام می دهم اما می دانم که هر روز نیز اشتباه می کنم. ارنا، تو با اشتباهاتی که مرتکب شده ای، یک تلاش برجسته انجام می دهی همراه با اشتباهاتی که نیز اتفاق می افتد. انسان بودن اینگونه است.
برخی از دیدگاه ها نسبت به عذرخواهی نخست وزیر از این اتفاق در صفحه اینستاگرام روزنامه VG نروژ

– برگردان فارسی: حتی یک نخست وزیر می تواند اشتباه کند و تقریباً وقتی که اتفاق می افتد احساس آن را (تازه) درک می کند. به سلامتی ارنا سولبرگ ، او فردی باهوش و سخاوتمند است.
– برگردان فارسی: جریمه باید با توجه به حقوق و دستمزد تنظیم می شد. بین دانشجویی که ۲۰هزارتا جریمه می گیرد و نخست وزیر تفاوت وجود دارد. من کاملاً اعتمادم (به وی) را از دست داده ام.
***
نقدی بر خبر: یکی از مهمترین اصولی که در نظام های اجتماعی و سیاسی در جوامع پیشرفته از نظر نوع تفکر و نگرش هوشمندانه و در خدمت منافع ملی و مشترک برای مردم وجود دارد، موضوع برابری مردم در هر مقام و رتبه و موقعیت اجتماعی و سیاسی در مقابل نهاد «قانون» است. گویا که نهاد قانون پس ازنهادینه شدن دیگر کوچک و بزرگ نمی شناسد و همه در مقابل آن بدون اینکه اجباری از نظر قانونی لزوما احساس شود خود را موظف به اطاعت بی چون و چرا از آن می دانند و حتی مردم به اصطلاح پلیس یکدیگر می شوند و در صورت فرار مالیاتی یا تخلف اجتماعی به سرعت خود و در واقع سیستم را اصلاح می کنند. مردمی که حقوق قانونی و اجتماعی خود را به خوبی می شناسند و از نهاد قانون در درجه اول و در عمل برای پاسداری از حقوق خودشان پشتیبانی می کنند.
یک سیستم اجتماعی کارآمد خصوصیت خودتمیزی دارد. اگر درست توسط نهاد قانون برنامه ریزی و تدوین شده باشد، خودش خودش را اصلاح می کند. آنگاه شما به ندرت به سراغ بررسی کردن تمیزی آن می روید زیرا که می دانید چیزی را در اختیار دارید که خودتان آن را انتخاب کرده اید و از نحوه کارکرد آن کاملا آگاه هستید. بنابراین، به ندرت نگران و یا خشمگین می شوید. کمتر استرس دارید و کمتر نگران تبعیض اجتماعی هستید. از طرفی هم آگاه هستید که میزان جریمه شدن یک متخلف یا میزان زندانی شدن یک مجرم لزوما ارتباطی با موقعیت اجتماعی و سیاسی آنها ندارد بلکه نظام قضایی را انتخاب کرده اید و به آن باور دارید که می دانید با همه بر اساس یک سری اصول از پیش تعیین شده تعامل می کند.
تمام اینها به شما بعنوان یک شهروند یک جامعه آرامش غیرمستقیمی را منتقل می کند که موجب درک بهتری از اتفاقات و اشتباهاتی می شود که ممکن است خود شما هم با توجه به تغییرات در محیط یا شرایط زندگی تان روزی مرتکب آنها شوید. اگرچه مسئولیت اجتماعی و سیاسی شما با مسئولیت اجتماعی و سیاسی یک رهبر سیاسی متفاوت است اما نقطه اشتراک و مهمترین نکته این ماجرا شاید این است که همه افراد یک جامعه پویا در برابر هرکار یا مشغله ای که دارند خودشان را مسئول و متعهد بدانند وتا حد امکان آن کار را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند و اگرروزی اشتباهی انجام دادند با صداقت و شجاعت به آن اقرار و از تکرار آن جلوگیری کنند و اینگونه است که جامعه به سمت اتحاد ملی بیشتر و سرکوب کمتر نیروهای انسانی ارزشمند خود حرکت می کند.
نگارش،تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.