زیرآسمان نروژ: سازمان حمایت از حقوق کودکان در نروژ (بارنه ورن Barnevern) در پرونده دیگری در دادگاه حقوق بشر اروپا در شهر «استراسبورگ» فرانسه محکوم شد. دولت نروژ موظف است به زنی که اقامه دعوی کرده است مبلغ ۲۵,۰۰۰ یورو (معادل ۲۶۵,۰۰۰ کرون نروژ) غرامت بپردازد و همچنین ۹۵۰۰ یورو(معادل ۱۰۰,۰۰۰ کرون نروژ) نیز بابت هزینه های حقوقی پرداخت کند.
پرونده درباره دختری ست که سازمان حمایت از حقوق کودکان در نروژ حضانت وی را تنها چند روز پس از تولد از مادرش گرفت و مادرش تنها چهارنوبت در سال و هربار به مدت دوساعت حق دیدار با فرزندش را داشت. دادگاه معتقد است که ارتباط بین مادر و فرزند آنقدر کم و ناچیز بود که این محدودیت موجب تضعیف و قطع ارتباط لازم خانوادگی دختر با خانواده اش شده است. زمانی که این دختر چهارساله شد، مادر از تمامی حقوق حضانت از فرزند محروم شد و شکایت های مادر این دختر راه به جایی نبرد ودادگاه های تجدیدنظر منطقه ای نیز به نفع تصمیم سازمان «بارنه ورن» رای دادند چون معتقد بودند که مادر به طور دائمی قادر به تأمین مراقبت کافی برای دخترش نخواهد بود. جزئیات بیشتری از این پرونده منتشر نشده است.
از سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون، دستکم در ۴۰ پرونده علیه دولت نروژ و سازمان «بارنه ورن» در دادگاه حقوق بشر اروپا-EMD– اقامه دعوی شده است و خانوادههایی که بچههایشان توسط دولت نروژ به زور جدا شده اند، «بارنه ورن» را به دادگاه کشیدهاند. دستکم در ۷ پرونده از ۹ پرونده ای که تاکنون مراحل دادگاهی آن پایان یافته است، سازمان «بارنه ورن» محکوم قطعی شده است. دادگاه حقوق بشر استراسبورگ بعنوان عالی ترین دادگاه تجدیدنظر در اروپاست که تصمیمات آن لازم الاجراست.
بیشتر در این مورد بخوانید:
پرونده جدایی یک پدر از سه فرزندش در نروژ به مدت 15 سال
برخی از سایر پرونده های مطرح شده علیه سازمان «بارنه ورن» در نروژ را می توانید در اینجا (به زبان نروژی) مشاهده کنید.
منابع و پیوندهای مربوط:
https://www.vg.no/nyheter/i/zg0RMq/norge-doemt-i-nok-en-barnevernssak-i-menneskerettsdomstolen
https://www.dagbladet.no/nyheter/40-saker-mot-norsk-barnevern-i-strasbourg/72552113
صفحه سازمان بارنه ورن در سایت رسمی دولت نروژ
همه آنچه درباره بچه دار شدن در نروژ باید بدانید
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
نگارش،تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.
2 دیدگاه مال خودتان را بیفزایید