زیرآسمان نروژ: دولت نروژ با صدور بخشنامه ای به تمامی مراکز بهداشت و درمان در کشور، معاینات تشخیص بکارت برای بررسی اینکه آیا دختران جوان رابطه جنسی داشته یا نداشته اند را «غیرقانونی» و مغایر با قوانین نروژ اعلام کرد.
در این بخشنامه تاکید شده است که از آنجایی که از دیدگاه علمی، هیچ غشایی در ورودی واژن تعیین کننده وجود یا عدم وجود رابطه جنسی نمی تواند باشد، معاینه دختران جوان برای چنین آزمایشی اقدامی ست با عواقب جدی برای سلامت روانی افراد و کاملا مغایر با اصول انسانی آنها در جامعه.
در واکنش به این خبر، برخی از مسئولان شاغل در نظام پزشکی و درمانی نروژ ضمن استقبال از خبر اعلام ممنوعیت صریح قانونی این معاینات در نروژ، تصمیم دولت را اقدامی نویدبخش و منطقی و ضامن سلامت روانی زنان در جامعه دانستند.
***
نقدی بر خبر: در زمان های نه چندان دور، به وجود آمدن درد و خونریزی در نخستین تجربه رابطه جنسی پدیده ای ناشناخته برای انسانها بود که به تدریج موجب پیدایش تصوری اشتباه از وجود پرده ای به نام پرده بکارت بعنوان دلیلی برای این اتفاق شد. پیشرفت علم و فناوری به تدریج ثابت کرد که هیچگونه ارتباطی بین این خونریزی با نخستین رابطه جنسی وجود ندارد و این خونریزی می تواند به دلایل مختلف دیگر از جمله فعالیت های ورزشی سنگین، تصادف، خودارضایی یا عمل های جراحی لگنی اتفاق بیافتد و حتی در برخی افراد بصورت مادرزادی چنین خونریزی ای هرگز اتفاق نمی افتد.
با این وجود، در سالهای اخیر پدیده معاینه دختران جوان برای تشخیص بکارت که عموما در بین قشر مهاجر در نروژ بیشتر رواج دارد موجب شده است تا به تدریج قوانین نروژ نیز برای چاره اندیشی به فکر تغییراتی برای حفاظت از حقوق انسانی افراد بیافتند تا از نهادینه شدن تصورات اشتباه ولی گاها رایج در برخی فرهنگ ها در نزد افکار عمومی جلوگیری شود.
بیشتر در این باره بخوانید:
آزمایش بکارت، اهانت آمیز یا اثبات کننده صفت کمال
منابع و پیوندهای مربوط:
https://www.nrk.no/vestland/strammar-inn-retningslinjene-mot-jomfruhinnesjekk-1.15233315
https://www.nrk.no/ytring/rystende-jomfrusjekk-1.13106033
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/jomfrusjekk-strider-mot-loven/id2511234/
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
برگردان فارسی، نگارش، تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.