زیرآسمان نروژ: دادگاه محاکمه «فیلیپ مانس هاوس» Philip Manshaus متهم به تیراندازی و اقدام به ترور در مسجد «النور» در نزدیکی شهر اسلو-نروژ- و همچنین متهم به قتل خواهرخوانده ۱۷ ساله خود، امروز-دوشنبه هفتم ماه می- برگزار شد و در جریان این دادگاه، متهم ضمن عدم ابراز پشیمانی از اقدامات تروریستی خود گفت که اگر فرصتی جدید پیدا می کرد، حتما مجددا این بار به شکل بهتری آن را انجام می داد و از اینکه در اقدام خود به موفقیت نرسیده است بسیار ناراحت است. «مانس هاوس» همچنین ضمن نپذیرفتن اتهاماتش گفت که اقداماتش از طرف مردم اروپا و بخاطر بقای نژادی آنها بوده است.

«مانس هاوس» که در هنگام حمله به مسجد «النور» در بعدازظهر روز دهم آگوست سال ۲۰۱۹ میلادی، کلاهخود به همراه دوربین تصویربرداری و جلیقه ضدگلوله پوشیده بوده، پس از ورود به مسجد و تیراندازی های متعدد و بدون اینکه موفق به کشتن کسی شود، نهایتا توسط حاضران در مسجد، خلع سلاح و تحویل نیروهای امنیتی نروژ داده شد.
بیشتر در اینباره بخوانید:

گزارشها حاکی از آن است که «مانس هاوس» برای اقدام خود، از تیراندازیهای ماه مارچ سال ۲۰۱۹ میلادی در نیوزیلند که در آن «برنتون تارانت» -عامل حملات تروریستی که با حمله به مساجد «نور» و «لینوود» در شهر کرایست چرچ نیوزیلند ۵۱ تن را کشته بود- الهام گرفته بود. مانس هاوس در ابتدای سخنرانی های امروزش نیز به مانیفستی که این تروریست نیوزلندی داشت اشاره کرد و از همه مردم خواست آن را بخوانند.
«مانس هاوس»- ۲۲ ساله- در حالیکه امروز در جلسه دادگاه یک کت و شلوار تیره با پیراهن مردانه سفید بر تن داشت، لبخندزنان در صندلی اش در بین وکلای مدافعش نشست و پیش از نشستن علامتی را با دستش به حاضرین در دادگاه و دوربین های خبری نشان داد که این علامت دست دقیقا مشابه همان علامتی بود که برنتون تارانت در جریان دادگاهی اش به نشانه ی «قدرت سفیدپوستان» نشان داده بود. البته این نخستین باری نبود که «مانس هاوس» از چنین علایمی در جلسات دادگاهی یا قضایی استفاده کرده است و پیشتر نیز در جلسات از علایمی همانند سلام نازی های آلمان استفاده کرده بود.

«مانس هاوس» در سخنرانی های طولانی مدت امروزش در دادگاه، ضمن صحبت درباره «هولوکاست» و هشدار دادن درباره خطر بقای نسل سفیدپوستان و مخالفت با همجنسگرایی و پورنوگرافی، بارها توسط قاضی دادگاه به دلیل خروج از حیطه ی دفاع از اتهاماتش متوقف و به وی هشدار داده شد که از جایگاهش برای سخنرانی عمومی استفاده نکند. زمانی که از وی پرسیده شد که چرا تصویر «آدلف هیتلر» را در پس زمینه تلفن همراهش دارد، گفت که رهبر نازی ها را الگو و سرمشق Role Model خود می داند.
«مانس هاوس» درباره ی هولوکاست گفت: «ما که سؤال می کنیم که آیا هولوکاست تاکنون اتفاق افتاده است یا نه ، انکار نمی کنیم که اردوگاه های کار اجباری وجود داشته یا اینکه یهودیان به همراه سایر بیگانگان، انقلابیون کمونیست و اسیران جنگی به این اردوگاه عها منتقل شده اند. آنچه ما اختلاف داریم اینست که شش میلیون یهودی در یک نسل کشی سیستماتیک کشته شدند.
وی درباره موضوغ همجنسگرایی نیز گفت: «به اعتقاد وی، همجنسگرایی یک بیماری ست و متولد شدن در یک بدن اشتباهی یک اختلال روانی شناخته شده است.» وی همچنین گفت که به اعتقاد وی عادت به پورن بایستی معادل سوءاستفاده ابزاری تفسیر شود زیرا تعدد شرکای جنسی تاثیر زیادی روی تعداد طلاق ها دارد. وی از یوتیوب،فیسبوک و توئیتر نیز بعنوان «حملات برنامه ریزی شده به آزادی بیان» نام برد.
«مانس هاوس» همچنین متهم است که پیش از حمله به مسجد «النور»، خواهرخوانده چینی تبار خود –Johanne Zhangjia Ihle-Hanse– را که در دوسالگی به فرزندخواندگی خانواده درآمده بود به دلیل اینکه وی نروژی تبار نبوده است، با شلیک هفت گلوله شکاری در خانه ی خود به قتل رسانده است. در جریان دادگاه امروز و زمانی که از وی درباره انگیزه اش برای قتل خواهرخوانده اش سوال شد، وی ضمن ابراز عدم پشیمانی از قتل خواهرخوانده اش گفت: «من ضروری می دانم که سفیدپوستان سرزمین های خود را پس بگیرند. من این را در رابطه با بقای آنها امری ضروری می دانم.» زمانی که از «مانس هاوس» پرسیده شد که چرا چندین گلوله به وی شلیک کرده، وی گفت که می خواسته او زجر نکشد.
منابع و پیوندهای مربوط:
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/K34l57/manshaus-mener-holocaust-er-en-myte-avbrutt-av-dommeren
https://www.nrk.no/norge/manshaus_-_-burde-ha-planlagt-angrepet-bedre-1.15005370
https://www.nrk.no/norge/dette-betyr-tegnet-philip-manshaus-viste-i-retten-1.15007921
https://www.thelocal.no/20200507/i-would-like-to-apologise-for-not-doing-more-harm
محکومیت تروریست نروژی در دادگاه
شکایت «اندرس برویک» از نقض حقوق بشر در زندان نروژ
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
برگردان فارسی، نگارش، تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.
1 دیدگاه مال خودتان را بیفزایید