زیر آسمان نروژ: گزارشها حاکیست که پارلمان نروژ از «مازیار کشوری» – نماینده ایرانی-نروژی در پارلمان نروژ- به اتهام سوء استفاده از منابع مالی دولتی رسما به پلیس نروژ شکایت کرده است. اتهامی که مورد پذیرش شخص مازیار کشوری هم قرار گرفته است و وی حتی به این تخلفات مالی اقرار و از انجام آنها ابراز پشیمانی نموده است. کشوری پس از این رسوایی مالی، روز پنجشنبه هجدهم ماه اکتبر از سمتش بعنوان رهبر حزب «پیشرفت» Frp در شهر اسلو استعفاء کرد.
بر اساس تحقیقات اولیه انجام شده، مازیار کشوری با سوء استفاده از نظام پرداخت هزینه سفرها و ماموریت های کاری مربوط به نمایندگان پارلمان نروژ، از پاییز سال ۲۰۱۶ میلادی تعداد زیادی صورتحساب های مسافرتی به میزان مجموعا ۲۹۰ هزارکرون ارائه کرده است که هیچگونه اعتباری نداشته اند و مربوط به سفرهای کاری نبوده اند.
در واکنش به این خبر، رهبر امور پارلمانی حزب «پیشرفت» نروژ- Hans Andreas Limi– ضمن ابراز تاسف از این موضوع، این اقدام کشوری را مصداق بارز سوء استفاده از اعتماد خوانده است که می تواند عواقب بسیار جدی برای وی بعنوان یک سیاستمدار داشته باشد. وی همچنین از پیش قدم شدن کشوری در همکاری با پارلمان جهت روشن شدن موضوع صورت حسابها ابراز خشنودی کرد.
در پی این رسوایی مالی، معاونت نخست وزیری نروژ در پارلمان- خانم Tone Wilhelmsen Trøen– اعلام کرد که اقدامات لازم جهت بازنگری و اعمال تغییرات در مقررات مسافرتی مربوط به نمایندگان پارلمان در دست اقدام است تا در آینده شاهد چنین سوءاستفاده هایی نباشیم.
***
نقدی بر خبر: همه می دانیم که یکی از دستاوردهای مهم و بسیار ارزشمند در جوامع آزاد و پیشرفته دنیا که شاید یکی از مهمترین عوامل سهولت در روابط و تعاملات اجتماعی بین مردم و دولت و آسانتر شدن زندگی روزمره مردم است، اصل وجود «اعتماد متقابل» است. اعتماد متقابلی که خیلی سریع و آسان برقرار می شود اما در صورت محرز شدن کمترین خطا یا سوء استفاده، به همان سرعت و آسانی هم تبدیل به بزرگترین لکه ننگ و بی اعتمادی مطلق در زندگی فرد متخلف یا متقلب می شود به شکلی که زندگی روزمره عادی را هم برای وی دشوار و غیر قابل تحمل می کند.
در واقع در چنین جوامعی، مبنا بر راستگویی ست مگر آنکه خلافش ثابت شود. وجود چنین ساز و کار باز و منعطفی قطعا در نگاه اول احتمال آسیب پذیری آن را بیشتر نمایان می کند اما با نگاهی عمیقتر می توان متوجه شد که در درازمدت چیزی که جامعه را به جلو می راند، محافظت از همین اصل اعتماد متقابل است. اقداماتی نظیر این سوءاستفاده که در عرصه بهره گیری از خدمات رفاهی دولت نروژ (سازمان «ناو«) به وفور قابل رصد است، کمترین پیامدش خدشه دار شدن این اعتماد متقابل بین دولت و افراد متخلف است که می تواند در کمترین سطح موجب سخت تر شدن مقررات دولتی و در نتیجه سخت تر شدن زندگی برای تمامی افراد جامعه شود.
منابع و پیوندهای مربوط:
https://www.nrk.no/norge/stortingets-administrasjon-anmelder-mazyar-keshvari-1.14254800
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/bKxkBd/keshvari-har-levert-inn-liste-over-feil-til-stortinget
https://www.tv2.no/a/10150497/
https://www.nrk.no/ostlandssendingen/keshvari-trekker-seg-som-leder-i-oslo-frp-1.14254471
https://www.nrk.no/norge/siv-jensen_-_-vil-fa-konsekvenser-for-keshvaris-karriere-1.14254127
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
برگردان فارسی، نگارش، تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.
5 دیدگاه مال خودتان را بیفزایید