زیرآسمان نروژ: کمیته کنترل پارلمان نروژ تصمیم دارد که امروز،سه شنبه ۲۸ آگوست ۲۰۱۸میلادی، «ارنا سولبرگ» -نخست وزیر نروژ- را در مورد سفر یکی از وزرای سابق کابینه اش به ایران بازخواست کند.
پس از سفر جنجالی وزیر سابق شیلات نروژ- پر سندبرگ– به همراه دوست دختر ایرانی اش- بهاره لتنس– به ایران که در پی آن وزیر سابق شیلات نروژ به دلیل تخلف از قوانین امنیتی(اطلاع ندادن سفر به دفتر نخست وزیری و به همراه بردن تلفن همراه کاری به سفر شخصی) مجبور به استعفاء از سمتش شد، پرسش ها وابهامات زیادی از سوی سیاستمداران -بویژه احزاب دست چپی- و همچنین رسانه ها در مورد اینکه چگونه در سیستم پارلمانی نروژ چنین تخلفی آنهم بصورت کاملا آشکار در چنین سطحی صورت گرفت مطرح شد که در نهایت منجر شد که کمیته کنترل و حقیقت یاب مجلس نروژ دست بکار شود و ترتیب ملاقاتی رسمی و غیرعلنی با شخص نخست وزیر را برای پاسخ به این پرسش ها بدهد.
پرسش های احتمالی از شخص نخست وزیر نروژ بطور کلی حول محور ارزیابی های اولیه دولت در مورد سفر وزیر سابق شیلات نروژ به کشورهای ایران و چین وچگونگی ارزیابی ریسک های این سفرها توسط دولت و وضعیت همخوانی آنها با سیاست های امنیتی پلیس امنیت نروژ خواهد بود.
اینکه به همراه بردن تلفن همراه در سفرهای شخصی وزرا چگونه تعریف شده است و آیا ساز و کاری برای کنترل و نظارت دقیق بر آن جهت جلوگیری از احتمال سوءاستفاده یا هک شدن اطلاعات شخصی و امنیتی وجود داشته است یا نه؟ اینکه چرا شخص نخست وزیر از عملکرد وزیر سابق شیلات نروژ خود آگاه نشده است و چرا علیرغم وجود توصیه های امنیتی به دولت این اتفاق بوقوع پیوسته است و از همه مهمتر چه تدابیری برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی در آینده در دستور کار دولت قرار گرفته است؟
منابع و پیوندهای مربوط:
حواشی سفر جنجالی وزیر شیلات نروژ به ایران
رابطه وزیر شیلات نروژ با یک دختر ایرانی
https://www.vg.no/nyheter/i/0EA5WE/ber-statsministeren-svare-paa-flere-spoersmaal-om-sandberg
https://www.nrk.no/norge/stortinget-ber-om-fleire-svar-i-sandberg-saka-1.14183761
https://www.dagbladet.no/nyheter/vil-ha-flere-svar-fra-erna/70146538
صفحه اینستاگرام «زیرآسمان نروژ»
برگردان فارسی، نگارش، تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ
درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید، لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید. هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.