اجازه اقامت برای همسر/فرزندان فرد دانشجو در نروژ

زیرآسمان نروژ: با توجه به تعداد قابل توجه درخواست های دوستان متاهلی که قصد دارند در آینده نزدیک از راه دریافت پذیرش تحصیلی و سپس دریافت اجازه اقامت دانشجویی به کشور نروژ مهاجرت کنند و سپس همسر یا فرزندان خود را با اجازه اقامت همراه دانشجو یا همان اجازه اقامت مهاجرت خانوادگی Family Immigration یا الحاق به خانواده به کشور نروژ بیاورند، در این مطلب که یک راهنمای فارسی زبان کمکی در کنار سایت مرجع یعنی سایت اداره مهاجرت نروژ www.udi.no بشمار می رود،تلاش شده تا به برخی از متداولترین پرسش های دانشجویان بین المللی آینده در دانشگاهها و کالج های نروژ پاسخ داده شود.

پیش فرض ها: برای تنظیم بهتر این مطلب،فرض شده است که شما یک دانشجوی غیراروپایی-بطور مثال شهروند کشور ایران- هستید که در حال حاضر  با اجازه اقامت دانشجویی در کشور نروژ بسر می برید و یا اجازه اقامت دانشجویی خود را در کشورتان-ایران- دریافت کرده اید و قصد دارید خانواده خودتان(همسر رسمی یا شریک زندگی ثبت شده/فرزندان-همگی شهروندان ایران) را با اجازه اقامت همراه دانشجو با خودتان به نروژ بیاورید. اگر شرایطی غیر از شرایط ذکر شده در بالا را دارید، بهتر است خودتان به بخش مربوطه در سایت اداره مهاجرت در اینجا بروید و از آنجا پیش فرض ها را تغییر دهید.

family immigration with student in norway.JPG

شرایط موردنیاز برای هر دو طرف-هم برای فرد دانشجو و هم برای همسر یا شریک زندگی رسمی و ثبت شده فرد دانشجو در نروژ

student family immigration1.JPG

– ازدواج شما در کشور نروژ و یا در کشور خودتان-در اینجا مثلا در ایران- بصورت رسمی ثبت شده باشد. بر اساس قانون نروژ، سن هر دو نفر شما در زمان ازدواج نبایستی از 16 سال کمتر بوده باشد. اطلاعات بیشتر در اینجا.

– شما هر دونفر بایستی برای زندگی مشترک دارای برنامه ریزی باشید( بطورمثال در یک نشانی مشترک قصد زندگی با هم را داشته باشید.)

– ازدواج شما نباید یک ازدواج اجباری باشد و طرفنی نبایستی به اجبار با هم ازدواج کرده باشند. اطلاعات بیشتر در مورد اینکه یک ازدواج اجباری چه نوع ازدواجی تلقی می شود را در اینجا بخوانید.

– ازدواج شما نباید یک ازدواج به اصطلاح صوری باشد یعنی اینکه طرفین ازدواج نباید صرفا به منظور دریافت اقامت در نروژ با هم ازدواج کرده باشند. برای اینکه این موضوع برای اداره مهاجرت نروژ ثابت شود،عوامل مختلفی با دقت بررسی می شوند.عواملی مثل طول مدت رابطه زناشویی،میزان آشنایی طرفین با یکدیگر و آشنایان مشترک،اختلاف سن طرفین،میزان نامعمول بودن ازدواج بر اساس فرهنگ آن کشور یا اینکه شخص درخواست کننده قبلا هم درخواست اقامت نروژ را کرده باشد یا نه.اطلاعات بیشتر را در اینجا دنبال کنید.

– طرفین ازدواج باید دستکم 24 سال تمام داشته باشند. این شرط برای اطمینان از واقعی بودن ازدواج وضع شده ولی استثناهایی هم برای این شرط وجود دارد. بطور مثال،اگر طرفین ازدواج پیش از مهاجرت به نروژ ازدواج کرده باشند،از این شرط مستثنی خواهند بود.اطلاعات بیشتر را در اینجا بخوانید.

شرایط موردنیاز برای فرد اقدام کننده(همسر فرد دانشجو در نروژ)

student family immigration2.JPG

– پرداخت هزینه بررسی درخواست نامه اجازه اقامت که در حال حاضر برای افراد بزرگسال که برای نخستین بار اقدام می کنند،8000 کرون نروژ و برای تمدید آن 2200 کرون نروژ تعیین شده است.جدول دقیق هزینه ها را در اینجا مشاهده کنید. این مبلغ یا بایستی در زمان ارسال درخواست نامه بصورت آنلاین پرداخت شود و یا از طریق فرد درخواست کننده اجازه اقامت در محل سفارت یا در محل شرکت نماینده رسمی سفارت جهت تحول مدارک پرداخت شود.

– شما باید با ارائه مدارک شناسایی معتبر عکسدار(گذرنامه،شناسنامه،کارت ملی) هویت خودتان را اثبات کنید. اطلاعات تکمیلی در اینجا.

– شما (بعنوان درخواست کننده اجازه اقامت) نباید سابقه اخراج یا تبعید و یا ممنوعیت ورود به نروژ را داشته باشید. اطلاعات بیشتر را در اینجا بخوانید.

شرایط موردنیاز برای فرد رفرنس/مرجع (فرد دانشجو در نروژ)

student family immigration3.JPG

– شما بایستی برای دریافت اجازه اقامت دانشجویی در نروژ در یکی از دانشگاهها یا کالج های نروژ اقدام کرده باشید و یا در حال حاضر دارای اجازه اقامت دانشجویی در نروژ باشید

– شما بعنوان یک فرد دانشجو در نروژ بایستی دستکم یکسال از طول مدت تحصیل تان باقی مانده باشد (بطور مثال،برای دوره های ارشد در نروژ که عمدتا 2 ساله هستند،این امکان وجود دارد).

– بعنوان یک فرد دانشجو در نروژ بایستی دارای درآمد کافی برای تعهد هزینه های زندگی یک خانواده باشید. اگر در نروژ در زمان تحصیل در دانشگاه همزمان شاغل هم باشید،شما یا باید این گواهی را از راه نشان دادن قرارداد کاری و فیش حقوقی انجام دهید. اگر هم از وام دانشجویی یا فاند تحصیلی استفاده می کنید و یا اگر از پس انداز شخصی تان هزینه می کنید،با نشان دادن گواهی های مربوط به حساب پس اندازتان باید آن را اثبات کنید. بر اساس قانون نروژ،شما نمی توانید این گواهی بانکی را بر اساس مزایای اجتماعی دریافتی از دولت نروژ ارائه کنید(برای اثبات این موضوع،فرد دانشجو در نروژ بایستی فرم خاصی را در اینجا تکمیل و امضاء کند و جزو مدارک تحویلی ضمیمه نماید) .

مبلغ فعلی مشخص شده برای این گواهی بانکی 256,256 کرون نروژ برای یکسال است ( اقامت فرد همراه دانشجو به اقامت فرد دانشجو متصل است و در هر بار درخواست موفقیت آمیز،اجازه اقامت نهایتا برای مدت یکسال دیگر صادر خواهد شد). در صورتی که از حساب پس انداز شخصی تان استفاده می کنید، یادتان باشد که این حساب حتما بایستی به نام یک از طرفین ازدواج باشد. در بیشتر موارد،این حساب پس انداز بانکی باید در یکی از بانکهای داخل نروژ ثبت شده باشد اما در مواردی که این امکان نباشد،حساب های پس انداز داخل کشور متبوع فرد دانشجو یا فرد همراه دانشجو -در اینجا در ایران-هم مورد قبول واقع می شود.

ثبت درخواست نامه اجازه اقامت در پرتال اداره مهاجرت نروژ

یکی از مدارکی که باید فرد درخواست کننده آن را ارائه کند،فرم تکمیل شده آنلاین یا همان درخواست نامه است.برای انجام این کار اگر هنوز حساب کاربری ندارید،می توانید در اینجا یک حساب کاربری بسازید و پس از طی مراحل موردنیاز،وارد پروفایل شخصی تان شوید و سپس درخواست خودتان را مرحله به مرحله ثبت کنید.در مرحله پایانی درخواست نامه بایستی هزینه بررسی درخواست نامه را پرداخت کنید و در نهایت «کاورلتر»  یا همان سربرگ درخواست نامه تان را به همراه رسید پرداخت هزینه درخواست نامه چاپ کنید و در زمان تحویل مدارک به همراه داشته باشید.

چک لیست کامل از تمامی مدارک موردنیاز در زمان تحویل مدارک

اگر بعنوان فرد درخواست کننده اجازه اقامت در خارج از نروژ بسر می برید و می خواهید بطور نمونه از ایران برای دریافت این نوع اقامت خانوادگی اقدام کنید،بایستی یک پرسشنامه را تکمیل کنید و آن را به همراه تمامی مدارکی که در اینجا به آنها اشاره شده است،به شرکت VFS Global در تهران که نماینده رسمی سفارت نروژ در ایران جهت تحویل و بررسی مدارک موردنیاز است تحویل دهید.

 رزرو وقت جهت تحویل مدارک

اگر بعنوان فرد درخواست کننده اجازه اقامت در خارج از نروژ بسر می برید و می خواهید بطور نمونه از ایران برای دریافت این نوع اقامت خانوادگی اقدام کنید، برای اینکه بتوانید تمامی مدارکتان را برای بررسی تحویل دهید،بایستی از پیش وقت رزرو کنید. برای این کار بایستی یک ایمیل به پست الکترونیکی این شرکت در زیر ارسال کنید و در آن مشخصات زیر را حتما قید کنید.

appointmentnorway@vfshelpline.com

  • Full Name نام کامل
  • Passport Number شماره گذرنامه
  • Date of Birth تاریخ تولد
  • Passport Expiry Date تاریخ انقضای گذرنامه
  • Nationality ملیت
  • Date of Departure تاریخ پرواز
  • Contact Number شماره تلفن تماس
  • Email Address (for appointment confirmation) نشانی پست الکترونیکی (برای ارسال تاییدیه رزرو وقت)

تحویل مدارک در تهران

  پس از رزرو وقت بایستی با در دست داشتن تمامی مدارک موردنیاز به نشانی شرکت VFS Global مراجعه کنید.

نشانی شرکت VFS Global  برای مراجعه حضوری و تحویل مدارک 

تهران-خیابان مقدس اردبیلی-مرکز خرید پالادیوم-طبقه یازدهم

نشانی سایت: http://www.vfsglobal.com/Norway/Iran/index.html

زمان تحویل مدارک : روزهای یکشنبه تا پنجشنبه-از ساعت 8 صبح تا 5 بعدازظهر(بغیر از روزهای تعطیل رسمی ذکر شده در اینجا)

زمان دریافت گذرنامه و ویزا/اجازه اقامت: روزهای یکشنبه تا پنجشنبه-از ساعت 3 تا 5 بعدازظهر(بغیر از روزهای تعطیل رسمی ذکر شده در اینجا)

شماره تلفن تماس و نشانی پست الکترونیکی:

vfs global contact.JPG

نکته: دقت داشته باشید که شرکت ذکر شده در بالا تنها یک شرکت واسطه بین شما و سفارت نروژ در تهران است که وظیفه تحویل و بررسی دقیق مدارک را بر عهده دارد و هرگونه تصمیم گیری در مورد پرونده شما توسط سفارت نروژ در ایران و یا اداره مهاجرت نروژ در نروژ انجام خواهد شد.این شرکت جهت انجام خدمات ویزا و اقامت مبلغ 28 یورو را (صرفنظر از مبلغ پرداخت شده برای درخواست نامه ثبت شده در سایت اداره مهاجرت نروژ) از درخواست کنندگان دریافت می کند. این مبلغ صرفنظر از پاسخ مثبت یا منفی پرونده شما،دریافت می شود.بعلاوه،برای انجام سایر خدمات دلخواهی از جمله ارسال پیامک جهت اعلام وضعیت پرونده،ارسال گذرنامه به نشانی شما،عکاسی در محل و غیره… هزینه های جداگانه ای دریافت می شود که جزئیات این هزینه ها را می توانید در اینجا مشاهده کنید.

مدت زمان بررسی پرونده های مهاجرت همسر/فرزندان افراد دانشجو در نروژ

بر اساس اطلاعات موجود در سایت اداره مهاجرت نروژ،مدت زمان معمول بررسی پرونده های مهاجرت همسر/فرزندان افراد دانشجو در نروژ (که طرفین ازدواج فاقد گذرنامه نروژی هستند)، 8 هفته یا 2 ماه پس از زمان تشکیل پرونده می باشد.

چند نکته مهم اقامتی برای خانواده فرد دانشجو در نروژ

– براساس قانون اداره مهاجرت نروژ، همسر فرد دانشجو در نروژ اجازه کار  در نروژ(بدون محدودیت زمانی) را دارد و می تواند در صورت یافتن کار قانونی در نروژ و دریافت پیشنهاد کاری از سوی یک کارفرما در نروژ،نوع اقامت خود را از نوع اقامت خانوادگی یا اقامت فرد همراه دانشجو به نوع اقامت کاری تغییر دهد. البته این به شرطی ست که کار موردنظر در ارتباط با رشته نحصیلی و سوابق کاری مرتبط باشد و به عبارتی فرد موردنظر «کارگر ماهر» یا «اسکیلد ورکر» قلمداد شود. اطلاعات بیشتر در مورد شرایط اقامت کاری را در اینجا دنبال کنید. پس از 3 سال اقامت و کار در نروژ،هر فرد شاغل در نروژ می تواند برای دریافت اقامت دائمی نروژ اقدام کند.

– بر اساس قانون اداره مهاجرت نروژ،افراد دانشجو در نروژ تنها اجازه کار تا مدت 20 ساعت در هفته را دارند. مدت زمان تحصیل در نروژ جزو مدت زمان لازم(3سال) برای دریافت اقامت دائمی محسوب نمی شود.

– بر اساس قانون اداره کار نروژ،افراد دانشجو و همراهان فرد دانشجو در نروژ که با هزینه شخصی جهت ادامه تحصیل در دانشگاهها یا کالج های نروژ به این کشور می آیند،نمی توانند از مزایای اجتماعی-رفاهی دولتی از جمله وام دانشجویی یا دوره های کاریابی،کسب مهارت یا دوره های آموزش زبان نروژی و غیره استفاده کنند. در صورتی که دوره تحصیل فرد دانشجو در نروژ بیشتر از یکسال باشد،افراد دانشجو و همسر/فرزندان فرد دانشجو در نروژ می توانند شماره ملی نروژی یا Fødselsnummer دریافت کنند و از مزایای بیمه همگانی کشور که شامل بیمه درمانی هم می شود برخوردار شوند.

منابع و پیوندهای مربوط:

سایت اداره مهاجرت نروژ

پرتال ثبت درخواست نامه های اداره مهاجرت نروژ

سایت شرکت VFS Global جهت تحویل مدارک

ویزای توریستی نروژ برای دیدار خانواده

مدت زمان بررسی پرونده های اداره مهاجرت نروژ

نگارش،تهیه و تنظیم: زیرآسمان نروژ

درصورتی که قصد به اشتراک گذاری این مطلب را دارید،لطفا مطلب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید.هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ «کپی رایت» در ایران کمک کنیم.

1 دیدگاه مال خودتان را بیفزایید

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s